foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+381 11 2160 752
sah.zurn@yahoo.com

R A D

Šahovski klub

logoJedan od najznačajnijih klubova u istoriji Beograda svakako je Šahovski klub "Rad". Ali ne samo zbog takmičarskih rezultata, pojedinačnih i ekipnih, već pre svega zbog raznovrsnih aktivnosti kojima se, verovatno, nijedan šahovski klub u našoj zemlji ne može pohvaliti.

Objavljeno na Večitom šahu 4.7.2016.

 

Pošto smo pročitali ovaj, kao i prethodne tekstove, da dopunim sa par rečenica, jer za više nemam vremena. Gospodinu Jovičiću sam objavio nekoliko tekstova u poslednje vreme iako se ne slažem sa nekim stvarima u njima. Da vidimo, najpre su “predstavnici nekoliko šahovskih klubova sa dugom tradicijom, značajnim takmičarskim rezultatima, ali i vrednim aktivnostima u drugim oblastima šahovskog angažovanja” inicirali održavanje skupa da bi prevazišli kriznu situaciju o čemu smo čitali u “Da se krene u dobrom pravcu”. Postavlja se pitanje zašto se oni nisu sastali prošle godine ili preprošle, kao da je tad situacija u savezu bila dobra? Naravno, razlog je taj što je tek sad neko drugi ozbiljno zapretio da postane predsednik šahovskog saveza Beograda.

Čitamo demagogiju o tome kako druge treba sprečiti jer sad treba da postoji neka suština i forma, te da li su kandidati dorasli zadacima, zbog čega ćemo verovatno čekati godinama da neka komisija napiše elaborat o kandidatima, jer bezveze je glasati pre toga... Tako dolazimo do bojkotovanja drugog kruga izbora i propuštamo da izaberemo bilo kakvog kandidata (koga kasnije lako možemo smeniti izglasavanjem nepoverenja, ukoliko loše radi). Za to vreme, onaj što se i dalje lažno predstavlja kao predsednik Šahovskog saveza Beograda, počeo je da falsifikuje dokumenta i narušava ugled ŠSB u okviru ŠS Srbije!

Samo vi zavlačite narod pričom o suštini i formi, dok se ekspredsednik bahati, svaka vam čast...

 

 

Kulturno-sportski centar

Kulturno sportski centar RAD

IZ RADOVE ISTORIJE

rad 30 god

 

olimpijke

Dan gradjevinara Srbije

02 zajednicki snimak nagradjenih

Zanimljivosti

tabla